Trodde du inte att män kunde göra stilmissar? Då trodde du helt fel. Sanningen är att män, precis som kvinnor, är ofta mycket måna om hur de klär sig och hur de ser ut. Detta kan medföra en helt fläckfri look a la Milanos catwalk, men det kan också leda till en katastrof. Här nedan har vi samlat en lista på några klassiska (och återkommande) stilmissar som varje man bör undvika för att säkerställa vilken outfit som helst.

Klassiska stilmissar

1. Du knyter din slips alldeles för löst. Vi lovar att du kan dra till den rätt mycket mer innan du kommer att bli strypt.

2. Du har på dig kostymbyxor som är alldeles för långa. I vissa fall så långa att dina skor får en liten huva på sig. Upp med byxorna eller gå till en skräddare och få de uppsydda professionellt.

3. Dina ärmar på kavajen är för långa. Det blir samma effekt som när du har för långa kostymbyxor. Det är inte meningen att det ska se ut som att du har på dig pappas kostym och leker maskerad när du är liten.

4. Smutsiga och trasiga skor kan förstöra vilken look som helst. Är det något du ska prioritera när det kommer till en komplett outfit så är det ett par snygga och rena skor.

5. Du väljer en slips som är alldeles för tunn. En slips som är för smal kan förstöra hela ditt intryck. Det finns dock ett undantag här och det är om du använder dig av slipsen som en accessoar till en cool och ungdomlig outfit.

6. Du har en tröja med alldeles för djup v-ringning. Bringa är snyggt, vi fattar, men för mycket av det goda lämpar sig inte för någon. Tänk dig en lite för kort kjol på en kvinna. Japp, precis samma effekt!

7. Du väljer en sportig jacka till ett par dressade skor. Visst kan det vara snyggt att kombinera olika stilar för ett mer avslappnat intryck, men att matcha sport med dressat är fel väg att gå. Låt inte dessa två världar mötas utan välj ett av alternativen och satsa helhjärtat istället.

8. Du knäpper alla knappar på kavajen. Det kan kännas logiskt eftersom du nu ska vara stilig och elegant, men kavajen kommer att sitta mycket bättre och du ser snyggare ut i den om du lämnar den nedersta knappen öppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *