Länge har plastikkirurgin varit något av kvinnornas arena. Nu börjar det dock bli allt vanligare att även män vill göra ingrepp för att förbättra sitt utseende. Bland män finns det en hel del ingrepp som är vanligare än andra. I den här texten får du lära dig mer om dem.

Föryngrande behandlingar är vanliga

I ett samhälle där det premieras att vara ung och lyckad är det inte konstigt att förstå att många män vill göra föryngrande plastikkirurgi för att få ett fräschare utseende. Många av dessa ingrepp är ganska enkla och går fort att göra. Ett av ingreppen som seglat hög upp på listan bland populära ingrepp hos män är botox, men även fillers. Botox syftar till att göra att vissa delar av ansiktsmuskulaturen slappnar av så att rynkor och linjer slätas ut. När man gör fillers fyller man istället ut under huden för att få rynkor mindre framträdande. Fillers kan också användas för att minska mörka ringar under ögonen eller göra läpparna mer fylliga.

Skarpare käklinje

Ett anletsdrag som är väldigt efterfrågat hos just män är en skarpare käklinje. Just en skarp käklinje tycks vara ett drag som vittnar om manlighet. För att skapa en skarp käklinje använder man sig även här ofta av fillers och skulpterar en ny ansiktskontur. En sådan behandling brukar hålla sig i ungefär 4 till 6 månader innan man behöver fylla på på nytt för att bibehålla resultatet.

Stigmat inför ingrepp är borta

För inte så länge sedan så existerade knappt begreppet plastikkirurgi för män och de som ändå gjorde ingrepp höll det hemligt. Nu är det som tur är mindre stigmatiserat. Man behöver som man inte längre skämmas för att berätta om att man gjort fillers, botox eller något annat ingrepp. Snarare premieras det idag att vara en man som bryr sig om och tar hand om sitt utseende, i alla fall i de större städerna. Man kan faktiskt anta att det kan vara ett uttryck av en ökad jämställdhet. Förut har det alltid varit kvinnor som fokuserat på sitt utseende medan män mest behövt ta en dusch ibland. Idag verkar detta dock vara på väg bort.

Besök en välrenommerad klinik

Om du är man och funderar på att göra ett plastikkirurgisk ingrepp finns det några saker du först bör tänka på. Fundera först och främst på varför du vill göra ingreppet och hur du tror att det kommer att förbättra ditt liv. Var också noga med att se till att beslutet kommer från dig och inte från någon annan. När du bestämt dig är det mycket viktigt att du besöker en seriös klinik med gott rykte. Då kan du vara säker på att få det slutresultat du vill ha. Risken för komplikationer minskar dessutom avsevärt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *