Det finns ett ökat intresse generellt för skönhet och utseende bland män, vilket bland annat lett till ett större utbud av manliga skönhetsprodukter. Faktum är att du idag även hittar skönhetssalonger som primärt fokuserar på behandlingar för män.

I den här artikeln kan du läsa mer om på vilket sätt manlig skönhet står i fokus 2022 och hur du som man kan ta hand om ditt utseende.

Professionella kliniker för män

Det talas ofta om diverse kliniker för kvinnor som önskar göra bröstimplantat eller någon annan typ av plastikkirurgiskt ingrepp. Seriösa kliniker som Motiva har på kort tid blivit en självklar aktör i branschen och ett ledande exempel på hur en modern plastikkirurgisk klinik. Här är fokus på kvinnors hälsa genom att använda säker och modern teknik samt ett koncept som baseras på långsiktiga resultat. Motiva är idag primärt riktat mot kvinnor, men det koncept Motiva står för börjar även att sprida sig. Något som innebär att även män har möjligheten att justera utseendet hos kliniker med hög kompetens inom plastikkirurgi.

På Motiva är kvinnors välmående i fokus och det här är något som också behövs inom den manliga skönhetsvärlden. Det finns en självklar förväntan om att män inte lider av depression eller nedstämdhet på grund av sitt utseende. Något som är helt fel då faktiskt en stor andel män mår dåligt på grund av diverse komplex med utseendet och kroppen. Motiva har ett koncept som är helt gångbart även på män och även om det är få kliniker där ute finns det liknande aktörer för dig som behöver hjälp.

Ingrepp och behandling

I allt högre grad väljer svenska män att göra förändringar med sitt utseende genom att exempelvis injicera botox, fillers eller lyfta ögonlocken. Små detaljer som ändå gör mycket för det manliga självförtroendet, precis som när det gäller kvinnor som exempelvis opererar brösten hos Motiva.

Vardagsbehandlingar så som ansiktsmassage, rengöring av porer och applicering av uppfriskande ansiktsmasker är allt vanligare bland män. Något som också innebär att tillverkare av skönhetsprodukter lägger ner mer arbete för att utveckla krämer och liknande utifrån männens förutsättningar.

Den moderna mannen 2022 engagerar sig inte bara i jobb, familj och andra vardagsåtaganden – han är dessutom mån om sitt välmående. Att känna sig framgångsrik handlar inte bara om pengar på banken utan även om hur din kropp, hud och knopp mår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *