Att modeblogga eller vara influencer på sociala medier som Instagram är något som är vanligast bland kvinnor. Mängden kända män som håller på med det och har slagit igenom är liten. De är dessutom mest centrerade kring de stora magazinen som King och Café. Låt inte detta avskräcka dig, utan du kan lika gärna tänka att det här indikerar att det finns ett marknadshål som du kan fylla.

Tänk på omgivningen

Alla som hållit på med fotografering, för det är det som modebloggande främst handlar om – att skapa bra och inspirerande bilder, vet att omgivningen är extremt viktig. Om du fotograferar mycket inomhus: tänk på tapeter, på innerdörrar och på vilka tavlor du har på väggen. Innerdörrar tänker du. Jo, de är faktiskt extremt viktiga för en bild just för att du nästan alltid vill ha dem stängda för att skapa ett slutet rumsfotografi. Snygga innerdörrar blir också en bra fond att ta bilden mot.

Bygg en bra basgarderob

För att kunna lyckas behöver du en bred basgarderob med ett stort antal varierande plagg. Utifrån dessa bygger du sedan upp ditt bildspråk och kompletterar med nya plagg, accessoarer eller styling. Har du tillräckligt mycket kläder från början kan du variera ihop många olika bilder utan att behöva springa till affären hela tiden. Med en bra basgarderob har du också möjlighet att experimentera mycket med olika kombinationer.

Ha en genomtänkt stil

De flesta framgångsrika modebloggare och influencers har en genomtänkt och väldefinierad stil de förhåller sig till. Det kan till exempel vara klassisk preppy, hippie chic eller sprezzatura (tidlöst italienskt mode). Titta gärna runt på internationella modebloggar för att hitta inspiration. Det gäller särskilt om du ska bygga en ny stil från grunden.

Skaffa en bra kamera

Bra bilder kräver sin utrustning och sin planering. Du måste jobba med ljussättning och med hur du poserar. Men du måste också ha en bra kamera och gärna viss kunskap om hur man jobbar i något bildredigeringsprogram. Det är också en fördel att ha en partner eller assistent med gott fotoöga. Det blir oftast bättre om någon annan tar en bild på dig än om du ska behöva krångla med fjärrutlösare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.