Det kommer att dyka upp ett flertal olika tillfällen i ditt liv då du kommer att bära kostym. Det kan t.ex. vara på bröllop, större fest, födelsedagen eller studentskivan. Kostymer är i sig ett plagg som är väldigt tacksamt och som du ser snygg ut nästan direkt. Det krävs dock att kostymen är av rätt modell och storlek för dig, naturligtvis.

Något som gör kostymer till ett måste i alla mäns garderob är hur enkel den är att bära (återigen, om den sitter rätt). Du behöver inte tänka på massa olika accessoarer eller andra komplement för att den ska se bra ut, t.ex. sjalar, väskor eller smycken. Med det sagt kan vi alltså inte sticka under stol med att kostymen är ett helt säkert kort, ja, i nästan alla situationer där elegans krävs.

Välj rätt skor till kostymen

Ett mycket vanligt misstag när man ska bära kostym är dock att välja fel färg på skorna. Vad ska du välja för skor om du har på dig en marinblå kostym och vad gäller när du ska bära en grå? Vi har lösningen på problemet.

Marinblå kostym – Den marinblåa kostymen är snygg, elegant och lämpar sig med dresserade skor i både brunt eller svart. Det gör kostymfärgen till en av de mest uppskattade och enklaste att matcha.

Grå kostym – Precis som med den marinblåa kostymen kan du med fördel matcha din gråa kostym med både bruna och svarta skor om så önskas.

Mörkgrå kostym – Väljer du däremot att ha en mörkgrå kostym bör du aldrig välja någon annan färg på skorna än svart.

Svart kostym – En svart kostym matchar du med svarta skor. Alltid.

Brun kostym – Bär du brun kostym bör du aldrig ha annat än bruna skor till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *