Känner du att du saknar identitet på ditt hem? Är du osäker på vad du kan göra för att sätta din prägel på ditt hem? Många glömmer bort enkla men effektiva saker som går att göra för att sätta sin egen prägel på hemmet. Vad kan du då göra? Du kan skaffa sofföverdrag med din stil, köpa snygga gardiner och sätta upp tavlor med motiv i din smak.

Sofföverdrag

Har idag en IKEA-soffa med samma klädsel som du köpte den med? Har den blivit sliten? Eller har du bara tröttnat på det du har idag? Oavsett kan du hos Bemz få skräddarsydda överdrag till din IKEA-soffa. Du kan till och med beställa olika tygprover för att du verkligen ska bli nöjd med hur din soffa framöver kommer att kläs. Det går även att köpa färdiga överdrag som passar till din IKEA-soffa.

En soffas färg och tyg kan göra extremt mycket med hur ett rum uppfattas. Vill du till exempel ha en grön sammetssoffa kan det ge ett visst intryck, medan en vit tygsoffa ger ett helt annat intryck. Ett exempel på en soffa är Söderhamn som gått och blivit oerhört populär med sin loungekänsla. Den kan du klä i allt från brunt tyg där benen syns och en hemkänsla kan skapas till grå klädsel som täcker benen och når marken. Det kan även vara en fördel att matcha sofföverdraget med övrig inredning.

Gardiner

Vad kan du tänka på vad det gäller gardiner då, kanske du undrar? Det finns faktiskt en hel del du kan tänka på vad det gäller gardiner. Du kan få rummet att se mindre eller större ut, du kan få rummet att se rörigt ut och du kan även göra så att dina gardiner tar all uppmärksamhet från allt annat. Om du vill att ditt rum ska se större ut kan det vara bra att välja en gardinstång som går hela vägen samt gardiner som når hela vägen ner till marken. Når de ej hela vägen ner kan det upplevas som mindre.

För att få till ditt boende på bästa sätt är det såklart bra om du väljer rätt tyg utifrån vilken stil i övrigt du har. Det är även vettigt att du anpassar gardinerna efter ljuset i rummet, golvet och väggarna. Vitt mot vitt kan till exempel vara lite riskabelt om du inte vill att dina gardiner ska upplevas som en annan färg än vad de faktiskt är. Det är på grund av färgtonen. Har du däremot mörkt golv kan det vara ett passande alternativ med ljusa gardiner.

Tavlor

Har du idag tomma väggar kan det vara snyggt att sätta upp tavlor. Om du sätter upp tavlor är det även vettigt att välja tavlor med motiv som matchar din stil eller din inredning. Hur du sätter upp tavlor kan också påverka hur rummet kan upplevas. Många gör misstaget att sätta tavlorna för högt upp och vissa för lågt. En måttstock brukar vara att sätta tavlorna i ögonhöjd eftersom de ändå ska kunna tittas på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *