Mode och livsstil för män har genom tiderna förändrats med en mängd trender. Vissa män tycker om att följa de senaste trenderna, medan andra kanske hellre vill ha sin egen och unika tidlösa stil. Det finns en stor marknad inom mode för män och det viktigaste, är att man hittar den stil som passar bäst.

Vilken stil passar?

När man som man ska välja en personlig stil, är det viktigast att man först och främst trivs i stilen man väljer samt att den även passar personligheten och kroppstypen. Precis som när kvinnor väljer kläder ska man inte köpa ett plagg som inte sitter bra, då blir det obekvämt och ser inte visuellt bra ut. Att välja rätt passform för kroppstypen lyfter fram det bästa av din kropp och då mår du bättre. Det finns riktigt bra stiltips för män man kan använda sig av om man behöver lite vägledning i val av stil. En riktigt klassisk och tidlös snygg accessoar för män, är en snygg klocka. Man ska även fundera på vilken färg som passar eller om man trivs i en sportig look, klassisk businesslook, denim eller en hel del andra stilar som finns att välja på.

Val av mode och stil efter personlighet

Vi är alla olika som människor. Vi gör olika val i livet som i grunden kan spegla delar av våra personligheter. När man arbetar kräver vissa yrken en viss typ av utseende på kläder. En man som valt en karriär inom business och affärer, vet att yrket kräver en mer professionell look i form av kanske kostym och klassiska eleganta skor. Det finns bra och tidlösa grundregler för män som alltid är bra att tänka på när det gäller praktiska råd om stil. Vi anpassar oss till vissa stilar på grund av klädkrav i yrkeslivet. Yrkeslivet kan kräva en viss stil, men när man ska välja den stil man trivs i, är det den privata man mest ska fokusera på när man väljer mode. Är man en man som sportar mycket, eller trivs man med en mer rockig stil? Kläderna vi väljer speglar ofta de intressen vi har privat. Med tiden åldras vi både som män och kvinnor. Som en äldre, erfaren man i pensionsålder kan man med stor del hitta bra erbjudanden hos Seniordeal med en mängd bra rabatter!

Män bör absolut ha accessoarer till sin outfit! Det kan handla om allt från ett armband till slips och manschettknappar. Något som varje man eller kille bör ha i sin garderob oavsett ålder, är ett bälte eller gärna fler. Bälten eller skärp, kommer i en mängd olika stilar och färger beroende på val av bältestyp. En grundregel är att inte ha olika färg på skor och bälte om man vill att helhetsintrycket ska bli bra. Det är helt ok med smycken på män så länge de passar personen, att man trivs i dem och de matchar personligheten. Mode och livsstil för män har ständigt förändrats genom tiderna och vi är på väg in i en mer öppen värld för män att ta ut svängarna mer. I vår moderna tid ser vi en allt mer djärv öppenhet för flärd och utsmyckningar som ökar inom mäns val av mode och stil. Viktigast är att man är sig själv och trivs i det man bär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *