Grooming är ett samlingsord för när män tar hand om sitt yttre. Det kan vara allt ifrån att trimma skägget till att använda sig av hudvård. Det kan kallas för grooming. Att ta hand om sig själv är något som alla har nytta av och uppskattas av omgivningen. Men är du helt ny på grooming kommer här några tips på hur du kan tänka.

Hudvård

Att tvätta ansiktet är viktigt för att det ska hållas rent från orenheter. Börja med att köpa hem en ansiktstvätt. Våra ansikten utsätts dagligen för smuts och vi svettas, vilket gör att huden täpps igen och kan vara orsaken till akne. När du tvättat ditt ansikte kan du gå direkt till att smörja in dig med en ansiktskräm. Kolla upp vilken hudtyp du har och använd hudvård därefter.

Om du har mer tid så kan du efter att du tvättat ansiktet använda en ansiktsmask. Beroende på vilken effekt du vill uppnå så finns det olika masker. Till exempel en fuktgivande mask eller en som går mer in på djupet och motverkar orenheter. En ansiktsmask låter du verka innan du tvättar bort den. Därefter kan du välja att använda ett serum om du vill ge extra boost till ditt ansikte. Även serum har olika effekt. Glöm inte bort att använda solskyddsfaktor om du ska ut i solen.

Hudvård går att köpa i fysiska butiker, men också i de som finns online. Ett exempel på det är hudoteket.se som har ett brett sortiment av hudvård och andra bra groomingprodukter.

Rakning och skäggvård

När det kommer till rakning finns det massor av produkter som kan underlätta. Du kan börja med att smörja in skägget med en skäggolja. Det hjälper skägget att mjukna upp. Sedan finns det ett antal produkter du kan välja bland och du väljer själv vad som passar dig bäst. Raktvål, rakskum eller rakkräm är några exempel på produkter som du använder när du rakar dig. Efter rakning kan du använda en aftershave.

Om du istället vill behålla ditt skägg är det bra om du vårdar det. Idag finns det en hel marknad med produkter som får ditt skägg att både se och kännas välvårdat. Du kan till exempel använda skäggschampo för att hålla skägget rent och använda skäggolja efteråt.

Håret

Håret du har på ditt huvud är likt skägget något som behöver vårdas. Beroende på längd så kan produkterna variera. Om du har längre hår kan en hårolja hjälpa dig att få det att se mindre frissigt ut och få det glansigare. När det kommer till stylingen kan du använda vax, pomada eller mousse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *