Att se en kvinna i kjol eller klänning är inte konstigt, men många kan däremot anse att det är konstigt om en man eller pojke har de här plaggen på sig. Men hur är det egentligen med män och kvinnokläder?

Kan män bära klänning?

Att bära klänningar har under lång tid setts som en kvinnosyssla. Det är inte lika vanligt att se män i klänning och under vissa tidsåldrar har det rent av varit olagligt för män att klä sig i kvinnokläder. Men i dag är det faktiskt fullt möjligt för en man att bära klänning.

Män och kvinnokläder

Det finns flera män som trivs bättre i kvinnokläder. Flera män har upptäckt tjusningen med att bära kjol och klänning. Allt fler har börjat komma ut i sociala medier och det är faktiskt mer populärt än man kan tro. De flesta bär kvinnokläderna för att de trivs med det men ett fåtal gör det för att väcka uppmärksamhet. När det gäller kommentarer är det många som menar att de själva fått mod att ta på sig kläder avsedda för kvinnor efter att de sett andra män online. Om man själv känner sig lite osäker kan det vara skönt att ta inspiration från andra som faktiskt lever ut sitt intresse för kvinnligt mode.

Hitta rätt storlek

Att som man hitta rätt storlek bland kvinnokläderna är inte alltid helt lätt. I många affärer är storlekarna små, och modellerna kanske inte alltid passar på en manlig kropp. Men det finns många butiker att välja mellan, och ibland kan det vara klokt att titta i butiker som inte är direkt märkesanpassade. I flera butiker finns det också plagg som inte är lika figursydda. Ibland kan man också få anpassa plaggen lite på egen hand. Det löser man enkelt om man har en symaskin. När det gäller skor kan det vara än svårare. De är inte så lätta att anpassa, men allt fler skobutiker har insett att det finns män som vill ha högklackat, och att det även finns kvinnor som behöver en större skostorlek.

Att vara transvestit

Som transvestit använder man ibland det andra könets kläder, pronomen, rörelser och uttryck. Ordet transa har länge använts som ett skällsord men det blir allt mer ovanligt i dag när HBTQ-rörelserna vuxit sig starkare. Det betyder inte att det är lätt att vara transvestit i dag men det finns ett större stöd och en ökad förståelse för såväl transvestiter som homosexuella. Att en man bär kvinnokläder som klänningar och kjolar är helt enkelt inget som drar uppmärksamhet till sig lika mycket längre. Det syns till och med män i klänning på TV då och då!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.