Hur man klär sig på jobbet spelar roll för hur andra uppfattar en och det är extra viktigt att ge ett bra intryck om man har ett eget företag. Att vara ansiktet utåt för ett företag innebär bland annat att man har ett större ansvar att se bra och välvårdad ut. Med rätt klädstil kommer man långt.

Klä dig rätt på kontoret

De flesta företag utgår från ett kontor för att bedriva sin verksamhet. Vissa använder sig av så kallade coworking places där man delar kontor och arbetsplats med andra. Men vanligast är att ett företag har ett eget kontor. Oavsett hur ens kontor ser ut är det viktigt att hålla rätt stil på arbetsplatsen så att man ger rätt intryck till medarbetare och kunder. En del företag har förutbestämda klädpolicys och i vissa fall får man till och med en skräddarsydd kostym när man blir anställd för att matcha sina medarbetare. Men om det inte finns någon förutbestämd klädkod eller om du har ett eget företag där det är du som bestämmer reglerna, kan du följa nedanstående tips för att hålla en god klädkod och framstå som mer professionell:

  • Håll dig till neutrala färger.

För att framstå som en professionell affärsman är det viktigt att välja rätt färger på kläderna, från topp till tå. Håll dig till färger som mörkblått, grått och svart. De ger ett mer seriöst intryck än många andra färger.

  • Välj skräddarsytt.

Det är viktigt att kläderna sitter som en smäck, annars spelar det ingen roll hur dyra och exklusiva de är. Köp en billigare kostym om du inte vill lägga onödigt mycket pengar på den, men se till att den skräddarsys så att den sitter snyggt.

  • Tänk på strumporna.

Det är lätt att slarva med valet av strumpor. Men strumporna kommer förr eller senare synas, även om du alltid har skor på dig. Välj därför alltid strumpor som matchar stilen så de inte drar uppmärksamheten till sig.

  • Alla mjukisplagg är bannlysta.

För att framstå som professionell är det viktigt att undvika allt som inte får dig att framstå som just detta. Därför bör alla typer av mjukiskläder undvikas såsom mjukisbyxor, urtvättade t-shirts, huvtröjor och gympaskor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.