Det finns flera olika accessoarer att välja mellan men i många butiker finner man främst sådana som passar för kvinnor. Det kan vara handväskor, hårprydnader, blommor och liknande. Men det finns även accessoarer för män. För att hitta dem kan man dock behöva besöka en butik där de specialiserar sig på manliga kläder.

Var kan man hitta accessoarer som passar män?

Om du är ute efter att köpa en necessär eller annan accessoar kan du klicka här för att hitta flera olika snygga och praktiska alternativ. Just online finns det mycket att välja mellan, och inte sällan kan man även anpassa accessoaren efter sitt eget tycke. Man kan till exempel trycka sitt namn på olika saker, anpassa färger eller välja ett individuellt mönster. Det finns även olika fysiska butiker som bara säljer herrkläder och också där finns det olika accessoarer.

Hur skiljer sig manliga accessoarer från kvinnliga?

I dag blir det allt mer populärt med så kallade unisexaccessoarer. Det är saker som inte bara kan bäras av ett bestämt kön. Tidigare var det dock ofta färger och material som skiljde manliga och kvinnliga accessoarer åt. Necessärer för kvinnor var i regel tillverkade i färgglada eller blommiga tyger, medan manliga var i mörkt tyg eller läder. Samma sak gällde andra accessoarer som skärp och smycken. Män har sällan väskor som bärs i handen eller över armen som kvinnor har, utan de har oftare ryggsäckar, magväskor eller en väska med längre rem som bärs över bröstet.

Vilka accessoarer finns det för män?

Det finns flera typiskt manliga accessoarer. Till dem räknas inte saker som necessärer eller liknande eftersom även kvinnor har sådana. En accessoar som ses som typiskt manlig är dock slipsen. De finns i flera färger och material. Slips bärs ofta till kavaj eller kostym, men den kan också ge ett mer uppiffat intryck om den bärs till en skjorta. En annan typisk manlig accessoar är manschettknappar som sitter i knapphålen på kavajers armar. Även slipsnålar som används för att hålla slipsen på plats, och som ofta smyckas ut med olika symboler eller stenar är typiskt manliga.

Vad kostar accessoarer?

Accessoarer av olika slag kan variera stort i kostnad. En del av dem är väldigt billiga. Man kan till exempel hitta en necessär i tyg för ett par tior, ett skärp för någon hundralapp eller manschettknappar till ett lågt pris. Självklart finns det också dyrare accessoarer. Produkter av välkända märken kan gå på flera tusen kronor. Ett skärp av kvalitetsläder från ett känt produktmärke kan kosta närmare 2000 kronor. Många gånger är kvaliteten som sådan inte bättre än hos billigare produkter bara för att de kommer från ett dyrare märke utan det är helt enkelt symboler och ett namn man betalar för. När man ska köpa accessoarer för män bör man alltså se till den egna plånboken för att se vilken prisklass man kan köpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.