Inför ett bröllop eller annan större tillställning kan du ha en klädkod som du kan behöva följa. Det är viktigt att du vet vad klädkoden betyder, eftersom att klä sig enligt koden är ett sätt att visa respekt till värden eller bröllopsparet.

De vanligaste klädkoderna

De vanligaste klädkoderna att använda sig av idag är ”kavaj” eller ”mörk kostym”, men vad betyder egentligen koderna och hur ska man klä sig? Kavaj är en klädkod som vanligtvis används när man vill beskriva en snygg och välklädd stil, som ändå är en aning avslappnad. Kavaj betyder dock ändå att du ska ha en full kostym på dig, men det är okej att välja även ljusare alternativ. Jeans är ett big ”no no” och ska lämnas hemma.

Den klädkod som benämns ”mörk kostym” är en mer finklädd och välklädd klädsel, men oroa dig inte. Det är ännu inte på samma nivå som om det hade stått ”smoking” på inbjudan. Precis som klädkoden beskriver så är det här en mörk kostym som gäller. Gärna marinblå eller svart. Satsa på en fluga eller slips till och glöm inte bort att matcha dina skor rätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *