Att sälja sina smycken gör människor av många olika anledningar. Det kan handla om att smycket har legat länge i en låda och inte används för att det inte är i ens smak eller inte längre är trendigt. Eller att man gått upp eller ner i vikt och därför passar det inte. Men det kan också handla om att smycket är av värde och att man säljer det vidare för att man behöver de extra pengarna.

Om du funderar på att sälja dina smycken så kan det inlägget vara av intresse. Du får veta mer om hur du säljer dina smycken och vad du kan tänka på när du gör det.

Så säljer du dina smycken

Det går att få smycken värderade på plats. Då går du till din lokala pantbank eller liknande och sälja det direkt. Men det finns också ett flertal företag som håller till online och köper smycken. Då skickar du iväg smyckena till företaget med posten. Det finns både företag som har en specifik inriktning, men även de som köper in alla sorters smycken. Om du exempelvis vill sälja dina smycken av guld så finns det företag som är specialiserade på det. När du skickar bort ditt smycke till ett företag via posten så är det bra om du tänker på hur du förpackar det, samt att smycket är av bra kvalitet och är välvårdat.

Har du bestämt dig för att du vill sälja dina smycken via ett företag som finns på nätet går du in på deras hemsida. Där fyller du i ett formulär där du beställer ett brev som du sedan kan skicka ditt smycke i. Det brukar ta några dagar innan du får hem instruktioner på hur du ska packa smycket tillsammans med det brev som du skickar det i. När företaget har tagit emot ditt smycke gör de först en värdering och sedan skickar de ett sms eller ett mail med det belopp de kan köpa smycket för. Därefter är det upp till dig om du vill godta det beloppet eller ej.

Att tänka på

Det finns en hel del saker som du kan tänka på innan du säljer dina smycken. För det första ska du

kolla upp om det är äkta. Med några enkla knep kan du kolla upp det. Är smycket i silver eller i guld så ska de ha en liten stämpel med bokstäver och siffror. Till exempel S 925 om smycket är i silver. Är smycket i guld så ska det stå en siffra och ett K som i karat. Till exempel 10K. Är smycket gjord av en ädelsten, till exempel diamant kan du använda en nål och värmer upp den. När nålen är uppvärmd sticker du i den i ädelstenen. Om det smälter är den ej äkta. Något annat du kan kolla när det gäller ädelstenar är hur rena de är. En diamant som är äkta är sällan helt klar.

Slutligen ska du alltid vara noga med att göra research om det företag du ska sälja till, till exempel om de har några dolda avgifter och vad deras tidigare kunder lämnat för recensioner. Det kan också vara smart att jämföra företagen. På så sätt får du ut så mycket det går när du säljer dina smycken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *