På grund av coronapandemin har munskydd blivit en vanlig del av gatubilden. När du rör dig i trånga och folktäta miljöer skyddar du både dig själv och andra genom att använda ett bra munskydd. Kanske grämer du dig över att ditt munskydd inte är så snyggt och inte passar de kläder du valt? Läs då vidare för att lära dig mer om hur du gör munskyddet till en cool del av din outfit.

Det första du bör tänka på är dock att du använder produkter av god kvalitet. Hos Apotek Hjärtat hittar du ett brett urval av munskydd i olika säkerhetsklasser. Apotek Hjärtat är en pålitlig leverantör där du kan lita på att ditt skydd håller god kvalitet. Att beställa skydd i storpack från utlandet kan förstås vara frestande, men är ofta en dålig idé eftersom du inte vet om produkten håller det den lovar.

Matcha med dina kläder

Numer är det en stark rekommendation från myndigheterna att använda munskydd i lokaltrafiken. Trots det är det många som inte gör det i dagsläget. Kanske beror det på att man tycker munskydd är fult och obekvämt. Så behöver det inte vara. Det går faktiskt att ha roligt med munskydd. Idag finns de i många olika mönster och färger. Det finns alltså ingen anledning att se ut som en tandläkare om du inte vill det. Satsa istället på att skaffa munskydd i några kulörer som matchar din garderob. Vet du inte vilka färger du ska välja så fungerar svart till det mesta. När du använt skyddet är det dock viktigt att du slänger det i en soptunna med lock. Det får absolut inte spolas ned i en toalett eftersom reningsverken redan nu upplever problem med munskydd som täpper till rören och orsakar problem.

Det positiva med munskydd

Det mest positiva med munskydd är naturligtvis att de skyddar mot virus, men det finns även andra trevliga bieffekter. Alla har vi dem, de där dagarna när vi helst inte vill visa oss för världen. Kanske har en stor finne blommat upp på näsan eller så är du bara trött och glåmig. Då kan det faktisk vara skönt att kunna täcka ansiktet med ett munskydd och på så sätt vara inkognito. När munskyddet sitter rätt ska nämligen både mun och näsa vara ordentligt täckta, något som ger dig skön anonymitet. Vill du lära dig mer om hur du ska använda skydden på rätt sätt kan du läsa en bra artikel här om vad som är rätt och fel när det gäller munskydd.

Munskydd i textil

Vill du ha ett extra roligt och kanske mönstrat munskydd så finns det många varianter i tyg att köpa. Fördelen med dem är att de kan användas flera gånger om de tvättas mellan tillfällena. Se bara till att köpa ett skydd som är uppbyggt av flera lager tyg eller har en ficka för filter. Ett enkelt lager bomullstyg räcker nämligen inte för att stoppa virus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *